Aluminium tuinstoelen, een genot voor het oog

 

Tuinstoelen zijn gemaakt om heerlijk buiten van de tuin te genieten. Of je nou lekker in de zon wilt zitten of een kopje thee wilt drinken, het begint bij een perfecte set tuinstoelen met bijpassende kussens. Dat je een set mooie tuinstoelen wilt aanschaffen staat vast, en dan? Er is een enorme overdaad aan keuzes wat betreft tuinstoelen. Zo heb je onder andere verschillende materialen. Deze blog zal ingaan op één van deze materialen, namelijk aluminium. Aluminium tuinstoelen zijn een genot voor echte tuinliefhebbers. Het is dan wel belangrijk dat je de juiste aluminium tuinstoelen kiest. Daar helpen we je graag verder bij. Hopelijk wordt het zo makkelijker om een keuze te kunnen maken voor de perfecte aluminium tuinstoelen.

Omdat er zoveel verschillende mensen zijn, met verschillende lichaamsbouwen en smaken is het voor jou belangrijk dat je een geschikte set aluminium tuinstoelen kiest. Hopelijk laat je je inspireren en kies je voor goede kwaliteit aluminium tuinstoelen die het beste bij jou, jouw lichaam en jouw tuin passen. Hierdoor kun je straks je gasten ontvangen op aluminium tuinstoelen waar je echt trots op bent.

 

Wat is aluminium?

Aluminium is een zeer licht en sterk materiaal. Daarnaast is Aluminium een zeer veel voorkomend element op aarde. Aluminium bezit verder een aantal belangrijke voordelen. Aluminium is gemakkelijk te reinigen, kan niet doorroesten en is zeer onderhoudsarm. Dit maakt aluminium zeer geschikt en populair als materiaal voor tuinmeubelen.

 

Verschillende soorten aluminium tuinstoelen

Inklapbare aluminium tuinstoelen

Heb je niet al te veel ruimte tot je beschikking maar wil je toch een set mooie aluminium tuinstoelen? Dan zijn inklapbare aluminium tuinstoelen echt iets voor jou! Daarnaast zijn deze klapstoelen zeer handig wanneer je regelmatig familie over de vloer hebt, feestjes geeft, of gezellig gaat borrelen met vrienden. Doordat deze klapstoelen weinig ruimte in nemen kun je er namelijk altijd een aantal op voorraad hebben staan in een schuur of garage. Zo tover je in een mum van tijd behoorlijk wat extra zitplaatsen tevoorschijn. Daarnaast zijn deze soort aluminium tuinstoelen zeer licht van gewicht en kun je ze gemakkelijk weer opbergen wanneer je liever wat meer staanplaatsen creëert.

Stapelbare aluminium tuinstoelen

Stapelbare aluminium tuinstoelen zijn, net zoals de inklapbare variant, makkelijk weg te zetten als je ze niet gebruikt. Daarnaast beschikken ze vaak over prettige armleuningen voor extra comfort. Stapelbare aluminium tuinstoelen zijn zeer stevig en zijn vaak makkelijk per vier, vijf en soms zelfs zes weg te zetten. Deze stoelen zijn ontzettend geschikt voor horeca terrassen, maar ook gewoon voor bij jou in je achtertuin.

Verstelbare aluminium tuinstoelen

Wil jij dineren in absolute luxe? Wil jij genieten van de meest comfortabele stoelen die er te krijgen zijn? Dan zijn verstelbare aluminium tuinstoelen echt iets voor jou. Deze aluminium tuinstoelen zijn verstelbaar en vaak wat groter van formaat. Wil je echt rechtop zitten tijdens het diner? Of zit je liever iets meer onderuit gezakt tijdens het natafelen? Alles is mogelijk met dit type aluminium tuinstoelen.

 

Hoe kies je de juiste maat aluminium tuinstoelen?

Om de juiste maat aluminium tuinstoelen te kiezen is het belangrijk dat je goed voor ogen hebt wat je precies met de stoelen gaat doen. Gebruik je ze vooral om op te zitten tijdens het eten? Of zoek je juist een stoel om in het zonnetje te relaxen? Daarnaast is het natuurlijk niet onbelangrijk om te bedenken hoeveel ruimte je precies hebt in de tuin. Je moet er immers niet aan denken om de perfecte luxe aluminium tuinstoelen te vinden, om er vervolgens achter te komen dat ze net niet lekker passen in je tuin. Verder is het belangrijk om aluminium tuinstoelen te kopen die goed passen bij je lengte en de lengte van andere gezinsleden. Zo is het voor lange mensen verstandig om aluminium tuinstoelen te kopen met een wat hogere rugleuning, terwijl kleinere mensen meer gebaat zijn bij stoelen die relatief wat kleiner zijn. Tot slot is het belangrijk dat de stoelen qua hoogte goed bij de tuintafel passen, je wilt natuurlijk niet dat je net niet goed bij de tafel komt, of dat de leuning van de stoel precies tegen de tafel botst, waardoor je er niet comfortabel aan kunt eten.

 

Deskundig advies

Wanneer je op zoek gaat naar een geschikte set aluminium tuinstoelen is het belangrijk om je goed te laten adviseren. Hoewel online research doen een goede start is raden wij je toch aan om je goed te laten informeren door een specialist. Een goede keuze wat dat betreft is Dutch Garden. Dutch Garden is een echte tuinmeubel specialist en heeft uitgebreide kennis van aluminium tuinstoelen, maar ook van eventuele alternatieven als rope, teak en wicker. Zij bezitten een zeer ruime showroom in Naarden. Hier staan allerlei aluminium tuinstoelen en hier kan je deze dan ook uitgebreid testen. Kan je niet naar de showroom komen? Dan kunnen zij een persoonlijke videopresentatie voor je maken waarin al jouw vragen beantwoord worden. Kortom, ze kunnen je altijd van deskundig advies voorzien.

 

INSTAGRAM #tuininspiratie

#tuininspiratie