Handige tips bij de zoektocht naar nieuwe ligstoelen

 

Heb je nu alweer zin in het voorjaar? Dat heerlijke waterige zonnetje dat al aardig aan kracht begint te winnen? Heerlijk buiten op het balkon of in de tuin genieten van al het moois wat het voorjaar te bieden heeft? Vast wel! Om hiervan te kunnen genieten is het van belang dat je een fijn assortiment tuinmeubelen bezit. Een (grote) tuintafel, om heerlijk met zijn allen aan te eten bijvoorbeeld. Bijpassende tuinstoelen en eventueel tuinbanken mogen uiteraard ook niet ontbreken. Maar het échte relaxen in de zon, doe je natuurlijk op een mooie set ligstoelen. Ligstoelen bieden jou de mogelijkheid om heerlijk languit of half gestrekt van de zon te genieten. Daarnaast voegen ligstoelen net wat meer karakter toe aan je tuin. Het is daarom van belang dat je mooie ligstoelen aanschaft, waarop het liggen elke dag een plezier is. Maar hoe kies je nou de ideale ligstoel voor jou? Er zijn verschillende zaken waar je op moet letten bij de aanschaf van een mooie ligstoel. Zo moet je nadenken over de materiaalsoort, vormen/maten, en het uiterlijk van de ligstoelen. In deze blog proberen we jou te helpen met het maken van de juiste keuze.

 

Welke materiaalsoort ligstoelen kies jij?

Goede kwaliteit ligstoelen worden tegenwoordig gemaakt van allerlei soorten materialen. Elke materiaalsoort heeft voor- en nadelen. De vraag is, welke materiaalsoort past het beste bij jou? Om deze blog goed leesbaar te houden bespreken we alleen de twee meest voorkomende materialen. Hieronder worden in het kort de voordelen en de nadelen besproken van deze meest voorkomende materiaalsoorten.

Teak ligstoelen

  • Vrijwel onderhoudsvrij
  • Zeer duurzaam
  • Mooie en natuurlijke uitstraling

Aluminium ligstoelen

  • Zeer onderhoudsarm
  • Erg sterk
  • Gemakkelijk te reinigen
  • Kunnen erg heet worden in de zon

Uiteraard zijn er nog vele andere materiaalsoorten die gebruikt worden voor ligstoelen. Ben je geïnteresseerd in een minder vaak voorkomend materiaal? Doe dan vooral navraag bij een specialist in de winkel.

 

Welke soort ligstoelen wil jij?

Ligstoelen worden gemaakt in allerlei verschillende stijlen en modellen. Waar er vroeger veel plastic gebruikt werd, zie je dit vandaag de dag steeds meer verdwijnen. Teak en aluminium zijn tegenwoordig meer en meer de standaard. Dit zie je natuurlijk terug in het uiterlijk van de ligstoelen. Waar vroeger vooral ontworpen werd op functionaliteit, zie je dat er nu ook erg gelet wordt op het uiterlijk van de ligstoelen. De stijl waar je dit het meeste in terug ziet, zijn de design ligstoelen. Deze ligstoelen zijn vaak stevig en robuust, maar toch zeer mooi te noemen. Verder zie je in deze bedden dat er steeds vaker wordt gekozen voor een combinatie van verschillende materialen en stoffen. Zo zie je bijvoorbeeld regelmatig de combinatie tussen olefin en teakhout, wat zeer fraai oogt. Verder worden de Scandinavische stijl ligstoelen steeds populairder. Dit zijn ligstoelen met een simplistisch design die een rustige en elegante uitstraling hebben waar veel mensen van houden. Tot slot zijn ook tuinmeubelen met de nadruk op comfort zeer in opkomst. Ligstoelen van dit soort, ogen vaak modern en speels en bevatten regelmatig kleine vernuftigheden, je kan ze bijvoorbeeld inklappen. Over smaak valt natuurlijk te twisten, het is dan ook onmogelijk om alle verschillende stijlen hier te bespreken, dit is slechts een kleine selectie. Om er echt zeker van te zijn welke ligstoelen het beste bij jou passen, is het aan te raden om eens langs te gaan bij een specialist in tuinmeubelen. Zij kunnen een ligstoel zoeken die perfect bij jou past. Het loont dan ook de moeite om hier goed de tijd voor te nemen, zodat je een doordachte beslissing kunt nemen.

 

Hoe kies je de juiste maat ligstoelen?

Niets is vervelender als je een paar mooie nieuwe ligstoelen besteld hebt, om erachter te komen dat ze nét niet lekker liggen. Het is daarom belangrijk, voor je een set koopt, er toch echt eerst even op te gaan liggen. Ben je lang? Dan is een lange ligstoel natuurlijk een absolute must. Ben je iets minder lang? Let er dan op dat je lekker kunt liggen wanneer je gestrekt ligt, maar ook zeker wanneer je half overeind zit. Biedt de ligstoel dan nog steeds voldoende steun in de rug? Voelt het prettig om een tijdje op de ligstoel te spenderen? Dit zijn vragen die je alleen door goed advies en uitvoerig testen kunt beantwoorden, doe dit dus ook!

 

Welke ligstoelen gaan het worden?

Hopelijk heb je door het lezen van deze blog nog meer zin gekregen om mooie nieuwe ligstoelen aan te schaffen. Het beste advies dat wij kunnen geven is om langs te gaan bij een echte specialist in tuinmeubilair. Dutch Garden is zo’n specialist. Met een zeer grote showroom in Naarden en een groot team aan deskundige medewerkers is dit een zeer geschikte zaak om je te helpen bij het maken van een weloverwogen keuze. Tot slot hopen wij dat onze tips jullie gaan helpen bij de zoektocht naar mooie nieuwe ligstoelen en we wensen jullie dan ook veel plezier bij de zoektocht naar de perfecte ligstoel! Benieuwd of het is gelukt.

INSTAGRAM #tuininspiratie

#tuininspiratie