Hoe koop je de perfecte loungekussens?

 

Heb je onlangs een fraaie nieuwe loungeset gekocht? Hartstikke leuk! Om het echt af te maken wil je natuurlijk een set comfortabele en mooie loungekussens voor op je nieuwe loungeset. Tegenwoordig zijn er vele verschillende mogelijkheden wat betreft loungekussens. Er worden mooie loungekussens gemaakt van allerlei verschillende materialen en in allerlei verschillende soorten en maten. Je bent (waarschijnlijk) geen expert op het gebied van loungekussens, maar wilt toch het idee hebben dat je een weloverwogen keuze maakt. Deze blog gaat kort in op de aanschaf van nieuwe loungekussens en waar je hierbij op moet letten.

 

Wat maakt een buitenkussen een kussen geschikt voor buiten?

Anders dan kussens voor binnen moeten kussens voor buiten bestand zijn tegen de invloeden van het weer. Wanneer kussens voor een lange periode worden blootgesteld aan zonlicht dan kan een kussen zijn kleur verliezen. Het is dus voor loungekussens van groot belang dat zij UV-bestendig zijn. Daarnaast kan het in ons land vrij plotseling en vaak regenen. Daarom is het van belang dat goede loungekussens niet alleen tegen langdurig zonlicht kunnen, maar ook bestand zijn tegen regenwater. Je wilt immers niet na één goede bui je loungekussens hoeven weggooien. Verder kunnen loungekussens natuurlijk snel vuil worden. De loungekussens kunnen op de grond vallen en zo snel vies worden, of bijvoorbeeld vuil worden door opspattend water. Het is daarom belangrijk dat kussens dit vuil afstoten. Wanneer kussens het vuil afstoten heb je hier natuurlijk veel langer plezier van. Wanneer het geregend heeft en je loungekussens vochtig zijn bestaat de kans op schimmel- of rotontwikkeling. De voeringen lopen hierbij het grootste risico. De betere loungekussens hebben daarom sneldrogende voeringen, hierdoor krijgt vocht geen kans om te rotten of te schimmelen.

 

De verschillende materiaalsoorten

Er zijn vele verschillende materialen die gebruikt worden bij de productie van loungekussens. Hier worden slechts een paar van deze stoffen kort besproken.

Loungekussens van Olefin

• UV-bestendig
• Water- en vuilafstotend
• Hoeft niet gestreken te worden
• Geschikt voor handwas

Loungekussens van Dralon

• Verkleuren niet snel door de zon
• Water- en vuilafstotend
• Voelt zacht aan
• Gemakkelijk schoon te maken
• Zeer duurzaam

Loungekussens van Sunbrella

• Zeer hoge kwaliteit
• Verkleuren niet
• Voelen zeer comfortabel aan
• Uitstekend zitcomfort
• Water- en vuilafstotend

 

Onderhoud

Bij het schoonmaken van de loungekussens is het van groot belang dat je voor het wassen even goed de wasvoorschriften doorneemt. Het is aan te raden om je loungekussens niet met de machine te wassen, maar met de hand. Een wasmachine kan je nieuwe loungekussens namelijk vervormen of beschadigen, dit is natuurlijk zonde. Om krimpen te voorkomen is het beter om de loungekussens op een temperatuur van maximaal 30 graden Celsius te wassen. Maak gebruik van zacht en vloeibaar wasmiddel en probeer wasmiddelen met bleek te vermijden. Dit kan de stof en de kleur van loungekussens ernstig aantasten. Droog de kussens niet in een droger, maar leg deze buiten op een plek waar de kussens goed kunnen luchten. Dit is goed voor het behoud van de stof, zo vergroot je de levensduur van je nieuwe loungekussens aanzienlijk.
Wil je extra lang van je nieuwe loungekussens kunnen genieten? Neem dan een tuinkussen box of hoes waar je de loungekussens in kan opbergen als ze niet in gebruik zijn. Zo hebben ze het minder zwaar te verduren en kan jij extra lang genieten van je loungekussens!

 

Loungekussens bij Dutch Garden

Wanneer je op zoek gaat naar mooie loungekussens voor jouw tuinmeubelen is het belangrijk dat je een goede keuze maakt. Hoewel je zelf veel uit kunt zoeken en online kunt vinden over loungekussens en de plus- en minpunten van de bepaalde stoffen, is het verstandig om je te laten informeren door een echte specialist. Dutch Garden in Naarden is zo’n specialist. In de grote showroom in Naarden bezitten zij een zeer ruim en divers assortiment aan allerlei tuin producten, denk bijvoorbeeld aan teak, wicker en aluminium tuinstoelen, mooie ligstoelen, of kussens voor allerlei soorten tuinstoelen, waaronder loungekussens. Hier kan je terecht voor moderne en hippe buitenkussens met flitsende kleuren en patronen of mooie klassieke loungekussens met zachte en rustige effen kleuren. Voor ieder wat wils dus! Doordat Dutch Garden een echte specialist is op het gebied van tuinmeubelen, houden zij zich hier het hele jaar mee bezig. Je kunt dus met recht zeggen dat zij iedereen van vakkundig advies kunnen voorzien. Zij nemen dan ook graag de tijd voor je wanneer je langskomt in de showroom. Wanneer je niet in staat bent om de showroom te bezoeken, dan kunnen zij je natuurlijk ook via de telefoon te woord staan. Daarnaast is het bij Dutch Garden mogelijk om een persoonlijke videopresentatie van het product aan te vragen, waarin al jouw vragen worden beantwoord. Kortom, service staat bij hen voorop.

 

Loungekussens op maat

Ben je op zoek naar bijzondere en mooie loungekussens voor jouw bijzondere tuinmeubelen? En moeten die op maat worden gemaakt? Dan is dat bij Dutch Garden ook geen enkel probleem. Zij maken buitenkussens op maat voor elk tuinmeubel. Vraag gerust eens om meer informatie omtrent de mogelijkheden.

INSTAGRAM #tuininspiratie

#tuininspiratie