Hoe shop je de perfecte tuinstoelen?

 

Tuinstoelen zijn gemaakt om heerlijk buiten van de tuin te genieten. Of je nou lekker in de zon wilt zitten of een kopje thee wilt drinken, het begint bij een perfecte set tuinstoelen. Dat je een set mooie tuinstoelen wilt aanschaffen staat vast, en dan? Er is een enorme overdaad aan keuzes wat betreft tuinstoelen. Zo heb je onder andere verschillende soorten, maten en materialen, om nog maar te zwijgen over de verschillende stijlen. Dit is een kleine gids die je hopelijk gaat helpen met het maken van de juiste keuze.

 

Welke materiaalsoort tuinstoelen past bij jou?

Zoals gezegd zijn er tegenwoordig tuinstoelen te koop in allerlei materiaalsoorten. Wicker, aluminium en teakhout zijn voorbeelden van veel gebruikte materialen. Hieronder volgt een korte opsomming van de voordelen en nadelen van elk van deze materialen.

Tuinstoelen aluminium

• Zijn licht van gewicht waardoor het relatief makkelijk is om de tuinstoelen te verplaatsen
• Kunnen makkelijk het hele jaar buiten staan, omdat ze goed tegen regen en roest kunnen
• Kunnen in de volle zon erg heet worden

Tuinstoelen teakhout

• Hebben een natuurlijke mooie uitstraling waardoor ze zeer chique ogen
• Zijn zeer duurzaam en gaan daarom lang mee
• Hebben regelmatig onderhoud nodig om mooi te blijven en de kleur te behouden
• Kunnen makkelijk het hele jaar buiten staan, omdat ze goed bestand zijn tegen regen en wind en ze niet roesten
• Zijn sterk, ze krijgen niet snel krassen of deuken. Wanneer ze dit wel krijgen zijn ze vaak makkelijk te repareren

Tuinstoelen wicker

• Vergen weinig onderhoud en kunnen het hele jaar door buiten staan. Ze zijn namelijk bestand tegen vocht en vorst
• Zijn licht van gewicht, het is hierdoor relatief gemakkelijk om ze te verplaatsen
• Verschillen nogal qua kwaliteit, de ene wicker tuinstoel is de andere niet

Tuinstoelen rope

• Kunnen het hele jaar door buiten staan
• Zijn zeer stevig en gaan niet snel kapot
• Zijn makkelijk schoon te maken met groene zeep

 

Wat is de juist soort tuinstoelen voor jou?

Tuinstoelen zijn onder te verdelen in verschillende soorten. Zo bestaan er tuinstoelen die zich vooral richten op comfort, maar ook tuinstoelen die vooral erg sierlijk zijn. Een kleine greep uit de verschillende soorten verkrijgbare tuinstoelen.

Design Tuinstoelen

Design tuinstoelen zijn tuinstoelen die vooral gericht zijn op, wat het woord al zegt, design van de stoelen. Design tuinstoelen worden vaak gekarakteriseerd door sierlijkheid en moderniteit. Vaak proberen de makers van deze tuinstoelen een stoel te produceren die niet alledaags zijn en deze soort stoelen zijn daardoor vaak echte “eyecatchers”. De nadruk ligt bij deze stoelen vaak wat minder op comfort en gebruiksgemak. Dat wil niet zeggen dat deze niet gecombineerd kunnen worden! Steeds vaker worden design tuinstoelen van bijvoorbeeld aluminium of wicker gecombineerd met comfortabele zitlagen of armleuningen, het beste van twee werelden.

Stapelbare tuinstoelen

Zoek je een set mooie tuinstoelen die makkelijk hanteerbaar zijn en die je gemakkelijk op kunt bergen wanneer je deze niet gebruikt? Dan zijn inklapbare of stapelbare tuinstoelen echt iets voor jou! Deze zijn bijvoorbeeld handig bij ruimte gebrek of wanneer je de buitenruimte gebruikt voor meer dan alleen om er rustig te zitten. Je stapelt rustig vier, vijf of soms zelfs zes van deze stoelen op, om ze zo handig weg te zetten. Stapelbare tuinstoelen worden daarnaast vaak gekenmerkt door hun stevigheid. Hierdoor zijn deze stoelen behalve voor particulieren ook zeer geschikt voor bijvoorbeeld horeca ondernemers.

Verstelbare tuinstoelen

Is volop comfort en bijzondere luxe meer jouw ding? Dan is het verstandig om eens te kijken naar verstelbare tuinstoelen. Deze mooie tuinstoelen zijn vaak wat groter en makkelijk te verstellen. Hierdoor kan je op elk moment een gewenste houding aannemen. Rechtop tijdens het eten bijvoorbeeld, of lekker achterover tijdens het uitbuiken. Deze mooie tuinstoelen bieden voor elke gelegenheid soelaas.

 

Hoe kies je de juiste maat tuinstoelen?

Om de juiste maat tuinstoelen te kiezen is het belangrijk dat je goed voor ogen hebt wat je precies met de stoelen gaat doen. Gebruik je ze vooral om op te zitten tijdens het eten? Of zoek je juist een stoel om in het zonnetje te liggen? Daarnaast is het natuurlijk niet onbelangrijk om te bedenken hoeveel ruimte je precies hebt in de tuin. Je moet er immers niet aan denken om de perfecte luxe tuinstoelen te vinden, om er vervolgens achter te komen dat het net niet lekker past in je tuin. Verder is het belangrijk om stoelen te kopen die goed passen bij je lengte en de lengte van andere gezinsleden. Zo is het voor lange mensen verstandig om tuinstoelen te kopen met een wat hogere rugleuning, terwijl kleinere mensen meer gebaat zijn bij stoelen die relatief wat kleiner zijn. Tot slot is het belangrijk dat de stoelen qua hoogte goed bij de tuintafel passen, je wilt natuurlijk niet dat je net niet goed bij de tafel komt, of dat de leuning van de stoel precies tegen de tafel botst, waardoor je er niet comfortabel aan kunt eten.

 

Welke stoel gaat het worden?

Zoals je gemerkt hebt tijdens het lezen van dit artikel zijn er een hoop keuzes te maken wanneer je een nieuwe set tuinstoelen gaat aanschaffen. Uiteraard zijn er nog meer materialen en opties beschikbaar waar je uit kunt kiezen. Het is daarom niet onverstandig om je goed te laten informeren door een specialist wanneer je daadwerkelijk tot een aankoop over wilt gaan. Een prettige tuinmeubel specialist waar je altijd deskundig advies ontvangt is Dutch Garden in Naarden. De zeer grote showroom in Naarden bevat ontzettend veel diverse en mooie tuinstoelen waar voor ieder wel wat wils te vinden is. Daarnaast is het personeel hier zeer vriendelijk en ervaren. Zij kunnen je tot in detail vertellen waar je op moet letten bij de aanschaf van een set tuinstoelen en welke tuinstoelen het beste aan jouw wensen voldoen.
Tot slot adviseer ik je om het belangrijkste niet uit het oog te verliezen. De inrichting van je tuin met mooie tuinstoelen is hartstikke leuk. Geniet dus van de zoektocht naar dé perfecte set tuinstoelen!

INSTAGRAM #tuininspiratie

#tuininspiratie