Hoe vind je de geschikte tuinstoelkussens?

 

Heb je onlangs een mooie nieuwe set tuinstoelen gekocht? Om het echt af te maken wil je natuurlijk een set comfortabele en mooie tuinstoelkussens voor op de nieuwe tuinstoelen. De keuze is tegenwoordig reuze wat betreft tuinstoelkussens. Er worden mooie tuinstoelkussens gemaakt van allerlei verschillende materialen en in allerlei verschillende soorten en maten. Je weet misschien wel wat je mooi vindt op het gebied van tuinstoelkussens, maar je hebt geen enkel idee wat betreft het verschil in eigenschappen die de materialen bezitten. Deze blog gaat kort in op de aanschaf van nieuwe tuinstoelkussens en waar je hierbij op moet letten. Zo zal er kort gesproken worden over het verschil tussen buiten en binnen kussens, het juiste formaat tuinstoelkussens voor jou, twee veelgebruikte materialen bij de productie van tuinstoelkussens, het onderhoud van tuinstoelkussens en wordt er kort ingegaan op een echte tuinstoelkussen specialist.

 

Wat maakt een tuinstoelkussen een kussen geschikt voor buiten?

Anders dan kussens voor binnen moeten tuinstoelkussens geschikt zijn tegen de invloeden van zon, wind en regen. Wanneer kussens voor een lange periode worden blootgesteld aan de zon dan kan een kussen zijn kleur verliezen. Het is dus voor tuinstoelkussens van groot belang dat zij UV-bestendig zijn. Daarnaast kan het in Nederland vrij plotseling en vaak regenen. Daarom is het van belang dat een goed tuinkussen niet alleen tegen langdurige blootstelling van de zon kan, maar ook bestand is tegen water. Je wilt natuurlijk niet na één flinke regenbui je kussens weggooien. Verder kunnen je mooie tuinstoelkussens natuurlijk snel vies worden. De tuinkussens vallen wel eens op de grond en worden zo snel vuil. Ook opspattend (modder)water kan zorgen voor vuile kussens. Het is daarom belangrijk dat tuinstoelkussens vuilafstotend zijn. Wanneer kussens het vuil afstoten heb je hier natuurlijk veel langer plezier van. Wanneer het buiten nat is en je tuinkussens vochtig zijn bestaat de kans op rot- of schimmelontwikkeling. De voeringen vormen dan het grootste risico. Hoge kwaliteit  tuinstoelkussens hebben daarom voeringen die extra snel drogen, hierdoor krijgt vocht geen tijd en kans om te schimmelen of te rotten.

 

De verschillende materiaalsoorten

Er zijn vele verschillende materialen waar tuinstoelkussens van gemaakt worden. Hier worden  twee van de meest voorkomende materialen besproken:

Olefin tuinstoelkussens zijn

  • UV-bestendig
  • Water- en vuilafstotend
  • Bestand tegen chemicaliën
  • Hoeft niet gestreken te worden
  • Geschikt voor handwas

Dralon tuinstoelkussens zijn

  • Water- en vuilafstotend
  • Voelt heerlijk zacht aan
  • Verkleuren niet snel
  • Gemakkelijk schoon te maken
  • Zeer duurzaam

 

Hoe onderhoud je tuinstoelkussens?

Het onderhoud van tuinstoelkussens is zeer simpel. De meeste tuinstoelkussens hebben een afneembare rits die je met de hand kan wassen. Je kan na het wassen, de stof gewoon aan de lijn drogen. Daarna kan je hem zonder te strijken weer gebruiken. Kleine vlekken of vuil zijn door de vochtwerende stoffen eenvoudig te verwijderen door het op te deppen met lauw water. Zo heb je weer mooie schone tuinstoelkussens! Let wel op dat je ze niet te warm wast, want daardoor kunnen ze krimpen en/of verliezen ze kleur en dat is natuurlijk zonde!

Wil je extra lang van je mooie tuinstoelkussens kunnen genieten? Neem dan een hoes of box waar je de tuinstoelkussens in op kan bergen wanneer je ze niet gebruikt. Zo hebben de kussens het minder hard te verduren en gaan ze extra lang mee.

 

Tuinstoelkussens bij een echte specialist

Wanneer jij op zoek gaat naar mooie tuinstoelkussens die goed passen bij jouw tuin en tuinstoelen ga je waarschijnlijk zelf op zoek naar informatie. Online of bij een plaatselijk tuincentrum vind je veel informatie die zeker nuttig kan zijn. Wil je echt deskundig advies? Bijvoorbeeld over de voor- en nadelen van de verschillende materialen en stoffen en over de geschikte kussens voor jouw lichaam? Dan ben je het beste af bij een echte specialist op het gebied van tuinstoelkussens.

 

Dutch Garden – Jouw specialist

Dutch Garden in Naarden is de specialist in Nederland op het gebied van tuinstoelkussens. In de grote showroom in Naarden bezitten zij een uitgebreid assortiment tuinstoelkussens. Hier vind je tuinstoelkussens voor echt alle tuinstoelen, van lig stoelen tot inklapbare stoelen, voor elke stoel een kussen. Zowel voor moderne en hippe tuinstoelkussens met flitsende kleuren als klassieke tuinstoelkussens die rust en ruimte uitstralen kun je goed terecht bij Dutch Garden. Zij zijn echt specialisten op het gebied van tuinmeubelen en bijbehoren. Hier houden ze zich dan ook het hele jaar mee bezig. Wanneer je op zoek bent naar deskundig advies van iemand die al jaren ervaring heeft dan ben je hier dus aan het juiste adres. De medewerkers van Dutch Garden nemen dan ook graag de tijd voor je wanneer je langskomt in de showroom. Wanneer je niet de mogelijkheid hebt om de showroom te bezoeken kunnen zij je natuurlijk ook via de telefoon te woord staan. Bovendien is het bij Dutch Garden mogelijk om een persoonlijke videopresentatie van het product aan te vragen, waarin al jouw vragen worden beantwoord. Kortom, service staat bij hen voorop.

 

Op maat gemaakte tuinstoelkussens?

Heb jij specifieke wensen wat betreft jouw tuinstoelkussens? Een gekke maat of een gekke vorm bijvoorbeeld? Of wil jij gewoon echt een bijzonder one-of-a-kind design? Dat kan natuurlijk bij Dutch Garden. Zij kunnen kussens voor jou op maat maken, zo voldoet het kussen perfect aan jouw persoonlijke wensen. Vraag dan ook gerust naar de mogelijkheden!

INSTAGRAM #tuininspiratie

#tuininspiratie