Rope tuinstoelen, helemaal jouw stijl

 

Hou jij er ook zo van om lang en relaxed buiten te zitten? Eigenlijk kan je in elk seizoen wel buiten genieten. In de lente van het waterige zonnetje, in de zomer heerlijk tijdens een barbecue met vrienden, in het najaar geniet je volop van de kleuren in de tuin, in de winter zit je knus met een terras heater en een warme chocolademelk. Dit doe je natuurlijk alleen als je heerlijk kunt zitten. Daarbij komt een set mooie tuinstoelen zeer goed van pas. Er is een enorme overdaad aan keuzes wat betreft tuinstoelen. Zo kan je bijvoorbeeld heerlijk relaxen op een mooie ligstoel met bijbehorende kussens, of kan je een hapje eten op een luxe dining tuinstoel. Als je hebt gekozen welke soort tuinstoel je wilt, zijn er nog meer keuzes om te maken. Je hebt bijvoorbeeld verschillende materialen waar tuinstoelen van gemaakt worden, welke past bij jou? Deze blog zal ingaan op één van deze materialen, namelijk rope. Rope tuinstoelen zijn echt een genot voor tuinliefhebbers. Het is dan wel belangrijk dat je de juiste rope tuinstoelen kiest. Daar helpen we je graag verder bij met deze blog. Hopelijk wordt het zo makkelijker om een keuze te kunnen maken voor de perfecte rope tuinstoelen.

 

Wat is rope?

Rope is een nylondraad dat steeds vaker gebruikt wordt bij de vervaardiging van tuinmeubelen. Deze materiaalsoort is niet meer weg te denken uit het huidige tuinmeubelenassortiment. Rope zorgt ervoor dat een tuinmeubelstuk een chique uitstraling krijgt met een natuurlijke look. Daarnaast biedt rope comfort, zelfs zonder kussen! Tuinmeubelen met een zit- en ruggedeelte van Rope, hebben vaak een stalen of houten frame.

 

De voordelen van rope tuinstoelen

Wanneer je rope in een tuinstoel combineert met acaciahout dan krijgt het tuinmeubel een zeer stoere uitstraling. Verder wordt ook rope ook vaak gecombineerd met aluminium. Je krijgt zo een zeer sterk maar toch licht tuinmeubel. Rope bezit een aantal eigenschappen die ervoor zorgen dat het materiaal uiterst geschikt is voor het maken van tuinstoelen. Zo zorgt rope ervoor dat je zeer comfortabel zit, zelfs zonder het gebruik van een kussen. Daarnaast is rope zeer sterk en eenvoudig te reinigen. Tot slot is rope zeer onderhoudsvriendelijk en heb je er dus weinig omkijken naar.

 

De goede maat rope tuinstoelen

Om de juiste maat rope tuinstoelen te kiezen is het belangrijk dat je precies weet wat je met de stoelen gaat doen. Gebruik je ze vooral om op te eten? Of zoek je juist een stoel om heerlijk achterover te zitten en te relaxen? Verder is het natuurlijk belangrijk om te bedenken hoeveel ruimte je precies hebt in de tuin om de stoelen te plaatsen. Je moet er niet aan denken om de perfecte rope tuinstoelen te vinden, om er vervolgens achter te komen dat ze niet in je tuin passen. Daarnaast is het belangrijk om rope tuinstoelen te kopen die goed passen bij de lengte van de gebruikers. Zo is het voor lange mensen verstandig om wat hogere rope tuinstoelen te kopen, terwijl kleinere mensen meer gebaat zijn bij stoelen die wat lager zijn. Bovendien is het belangrijk dat de stoelen qua hoogte goed bij de tuintafel passen, je wilt natuurlijk niet dat je niet makkelijk bij de tafel komt, of dat de leuning van de stoel precies tegen de tafel botst, dat komt het gevoel van comfort niet ten goede wanneer je er een hapje aan wilt eten.

 

Deskundig advies

Wanneer je op zoek gaat naar een geschikte set rope tuinstoelen is het belangrijk dat je deskundig advies inwint. Hoewel zelf online onderzoek doen een goede start is, raden wij je toch aan om je goed te laten informeren door een specialist. Een goede keuze wat dat betreft is Dutch Garden. Dutch Garden is een echte specialist in tuinmeubels en heeft uitgebreide kennis van rope tuinstoelen. Zij hebben een zeer mooie en grote showroom in Naarden. Hier staan allerlei rope tuinstoelen en hier kan je deze stoelen uitgebreid testen. Kan je niet naar de showroom komen? Geen probleem!  Ze maken een persoonlijke videopresentatie voor je waarin al jouw vragen beantwoord worden. Kortom, Dutch Garden voorziet je altijd van deskundig advies. Bovendien is het voordeel dat bij Dutch Garden al jouw rope tuinstoelen gemonteerd geleverd worden, dit bespaard dus ook nog eens een hoop tijd en moeite!

 

Rope tuinstoelen, gemonteerd geleverd bij Dutch Garden

Heb jij een mooie set rope tuinstoelen gevonden bij Dutch Garden? Dan kun je ze eenvoudig online bestellen. Er wordt dan snel contact met je opgenomen. Vervolgens zetten ze jouw nieuwe meubels snel klaar voor hun nieuwe thuis. Bij Dutch Garden vinden ze het zeer belangrijk dat de tuinstoelen netjes en snel worden geleverd, daarom hanteren zij een full service delivery. Dit betekent dat jouw rope tuinstoelen netjes uitgepakt worden en bij jou gemonteerd worden afgeleverd. Bovendien installeren ze de tuinstoelen direct op de goede plek. Wil je weten hoe jouw gekozen rope tuinstoelen onder jouw tafel staan of wil je de combinatie van jouw gekozen droom-tuinset in beeld gebracht hebben? Vraag dan vooral zo’n persoonlijke productvideo aan!

 

Tot slot…

Tot slot wensen wij jou heel veel succes en plezier met de zoektocht naar jouw nieuwe rope tuinstoelen. Vergeet er vooral niet van te genieten!

INSTAGRAM #tuininspiratie

#tuininspiratie