Teak tuinstoelen, voor elke tuin, tafel en natuurlijk voor elke smaak!

 

Tuinstoelen zijn gemaakt om heerlijk buiten van de tuin te genieten. Of je nou lekker in de zon wilt zitten of een kopje thee wilt drinken, het begint bij een perfecte set tuinstoelen met bijpassende kussens. Dat je een set mooie tuinstoelen wilt aanschaffen staat vast, en dan? Er is een enorme overdaad aan keuzes wat betreft tuinstoelen. Zo heb je onder andere verschillende materialen. Deze blog zal ingaan op één van deze materialen, namelijk teakhout. Teak tuinstoelen zijn een genot voor echte tuinliefhebbers. Het is dan wel belangrijk dat je de juiste teak tuinstoelen kiest. Daar helpen we je graag verder bij met deze blog. Hopelijk wordt het zo makkelijker om een keuze te kunnen maken voor de perfecte teak tuinstoelen.

Omdat er zoveel verschillende mensen zijn, met verschillende lichaamsbouwen en smaken is het voor jou belangrijk dat je een geschikte set teak tuinstoelen kiest. Hopelijk laat je je inspireren en kies je voor goede kwaliteit teak tuinstoelen die het beste bij jou, jouw lichaam en jouw tuin passen. Hierdoor kun je straks je gasten ontvangen op teak tuinstoelen waar je echt trots op bent.

 

Wat is teakhout?

Teakhout is hout dat afkomstig is van de Tectona Grandis boom, die ook wel de teakboom wordt genoemd. Deze boom groeit voornamelijk in Zuidoost-Azië, hier komt dan ook het meeste teak vandaan. Teakhout is bijzonder geschikt voor buiten- en binnenmeubelen omdat het een sterke en duurzame houtsoort is. Teak is van nature een vettige houtsoort die nauwelijks splintert. Hierdoor blijven zelfs teakmeubels die buiten staan zonder onderhoud mooi. Zoals je leest is teak een perfecte houtsoort voor gebruik, zowel binnen als buiten. Daarnaast heeft teak ook een prachtige rustieke uitstraling. Voor iedere interieurstijl is er wel een teakmeubel te vinden. Van mooie teak tuinstoelen heb je een leven lang plezier. Mede door het duurzame karakter en ook door de tijdloze uitstraling.

 

Verschillen in kwaliteit teakhout

Teak Tuinstoelen kan je maken van A, B of C kwaliteit. Wat vaak gebeurt is dat B/C kwaliteit wordt verkocht als A kwaliteit en met de prijs van A-kwaliteit. A kwaliteit teakhout is de beste kwaliteit die gebruikt kan worden voor teak tuinstoelen, hier zit geen spinthout in en is het meest duurzaam. B/C kwaliteit teakhout zijn meubelen met veel spinthout, vaak zijn deze gekleurd en/of chemisch behandeld maar wel hetzelfde geprijsd als A- kwaliteit meubelen.

Spinthout is jong teakhout, wat vaak verkocht wordt als A-kwaliteit teakhout. Dit is het alleen niet. Wanneer je een boom door snijdt. Is spinthout de buitenste rand. De kern en een aantal ringen daarbuiten is A-kwaliteit. Spinthout heeft als functie om de stam te voeden, dit is van nature zachter en zal ook sneller kapot gaan wanneer het in meubelen wordt verwerkt. Wanneer je een set teak tuinstoelen wilt aanschaffen is het dus belangrijk dat je zoekt naar A-kwaliteit.

 

Verschillende soorten teak tuinstoelen

Inklapbare teak tuinstoelen

Heb je niet al te veel ruimte tot je beschikking maar wil je toch een set mooie teak tuinstoelen? Dan zijn inklapbare teak tuinstoelen echt iets voor jou! Daarnaast zijn deze klapstoelen zeer handig wanneer je regelmatig familie over de vloer hebt, feestjes geeft, of gezellig gaat borrelen met vrienden. Doordat deze klapstoelen weinig ruimte in nemen kun je er namelijk altijd een aantal op voorraad hebben staan in een schuur of garage. Zo tover je in een mum van tijd behoorlijk wat extra zitplaatsen tevoorschijn. Daarnaast zijn deze soort teak tuinstoelen zeer licht van gewicht en kun je ze gemakkelijk weer opbergen wanneer je liever wat meer staanplaatsen creëert.

Stapelbare teak tuinstoelen

Stapelbare teak tuinstoelen zijn, net zoals de inklapbare variant, makkelijk weg te zetten als je ze niet gebruikt. Daarnaast beschikken ze vaak over prettige armleuningen voor extra comfort. Stapelbare teak tuinstoelen zijn zeer stevig en zijn vaak makkelijk per vier, vijf en soms zelfs zes weg te zetten. Deze stoelen zijn ontzettend geschikt voor horeca terrassen, maar ook gewoon voor bij jou in je achtertuin.

Verstelbare teak tuinstoelen

Wil jij dineren in absolute luxe? Wil jij genieten van de meest comfortabele stoelen die er te krijgen zijn? Dan zijn verstelbare teak tuinstoelen echt iets voor jou. Deze teak tuinstoelen zijn verstelbaar en vaak wat groter van formaat. Wil je echt rechtop zitten tijdens het diner? Of zit je liever iets meer onderuit gezakt tijdens het natafelen? Alles is mogelijk met dit type teak tuinstoelen.

 

Hoe kies je de juiste maat teak tuinstoelen?

Om de juiste maat teak tuinstoelen te kiezen is het belangrijk dat je goed voor ogen hebt wat je precies met de stoelen gaat doen. Gebruik je ze vooral om op te zitten tijdens het eten? Of zoek je juist een stoel om in het zonnetje te relaxen? Daarnaast is het natuurlijk niet onbelangrijk om te bedenken hoeveel ruimte je precies hebt in de tuin. Je moet er immers niet aan denken om de perfecte luxe teak tuinstoelen te vinden, om er vervolgens achter te komen dat ze net niet lekker passen in je tuin. Verder is het belangrijk om teak tuinstoelen te kopen die goed passen bij je lengte en de lengte van andere gezinsleden. Zo is het voor lange mensen verstandig om teak tuinstoelen te kopen met een wat hogere rugleuning, terwijl kleinere mensen meer gebaat zijn bij stoelen die relatief wat kleiner zijn. Tot slot is het belangrijk dat de stoelen qua hoogte goed bij de tuintafel passen, je wilt natuurlijk niet dat je net niet goed bij de tafel komt, of dat de leuning van de stoel precies tegen de tafel botst, waardoor je er niet comfortabel aan kunt eten.

 

Deskundig advies

Wanneer je op zoek gaat naar geschikte tuinstoelen is het belangrijk om je goed te laten adviseren. Kies je bijvoorbeeld voor teak, wicker, of een ander materiaal? Hoewel online research doen een goede start is raden wij je toch aan om je goed te laten informeren door een specialist. Een goede keuze wat dat betreft is Dutch Garden. Dutch Garden is een echte tuinmeubel specialist en heeft uitgebreide kennis van teakhout en andere materialen. Zij kunnen je van daarom van deskundig advies voorzien.

INSTAGRAM #tuininspiratie

#tuininspiratie