De aanschaf van nieuwe tuinkussens

 

Heb je onlangs een mooie nieuwe loungeset gekocht? Of wellicht een nieuwe set tuinstoelen? Of is het toch eindelijk van dat nieuwe ligbed gekomen? Hartstikke leuk! Om het echt af te maken wil je natuurlijk een set comfortabele en mooie loungekussens of tuinstoel kussens voor op het nieuwe tuinmeubel. Vandaag de dag zijn er vele verschillende mogelijkheden wat betreft tuinkussens. Er worden mooie tuinkussens gemaakt van allerlei verschillende materialen en in allerlei verschillende soorten en maten. Je bent (waarschijnlijk) geen expert op het gebied van tuinkussens, maar wilt toch het idee hebben dat je een weloverwogen keuze maakt. Deze blog gaat kort in op de aanschaf van nieuwe tuinkussens en waar je hierbij op moet letten.

 

Wat maakt een buitenkussen een kussen geschikt voor buiten?

Anders dan binnenkussens moeten buitenkussens geschikt zijn tegen de invloeden van het weer. Wanneer kussens voor een lange periode worden blootgesteld aan de zon dan kan een kussen zijn kleur verliezen. Het is dus voor tuinkussens van groot belang dat zij UV-bestendig zijn. Daarnaast kan het in ons land vrij plotseling en vaak regenen. Daarom is het van belang dat een goed tuinkussen niet alleen tegen langdurig zonlicht kan, maar ook bestand is tegen water. Je wilt immers niet na één flinke regenbui je kussen hoeven weggooien. Verder kunnen tuinkussens natuurlijk snel vies worden. De tuinkussens kunnen op de grond vallen en zo snel vuil worden, of bijvoorbeeld vies worden door opspattend water. Het is daarom belangrijk dat kussens vuilafstotend zijn. Wanneer kussens het vuil afstoten heb je hier langer plezier van. Wanneer het geregend heeft en je tuinkussens vochtig zijn bestaat de kans op schimmel- of rotontwikkeling. Zeker bij de voeringen is dit een wezenlijk risico. De betere tuinkussens hebben daarom sneldrogende voeringen, hierdoor krijgt vocht geen kans om te schimmelen of te rotten.

 

De verschillende materiaalsoorten

Er zijn vele verschillende materialen die gebruikt worden bij de productie van tuinkussens. Hier worden slechts een paar van deze stoffen kort besproken.

Olefin
• UV-bestendig
• Water- en vuilafstotend
• Hoeft niet gestreken te worden
• Geschikt voor handwas

Dralon
• Verkleuren niet snel door de zon
• Water- en vuilafstotend
• Voelt zacht aan
• Gemakkelijk schoon te maken
• Zeer duurzaam

Sunbrella
• Zeer hoge kwaliteit
• Verkleuren niet
• Voelen zeer comfortabel aan
• Uitstekend zitcomfort
• Water- en vuilafstotend

 

Onderhoud

Bij het schoonmaken van uw tuinkussens is het van groot belang dat je voor het wassen goed de wasvoorschriften doorneemt. Wij raden je aan om de tuinkussens met de hand te wassen, aangezien een wasmachine de mooie tuinkussens kan vervormen of beschadigen. Om krimpen te voorkomen is het beter om de kussen op een temperatuur van maximaal 30 graden Celsius te wassen. Maak gebruik van zacht en vloeibaar wasmiddel en probeer wasmiddelen met bleek te vermijden. Dit kan de kleuren en/of de stof van tuinkussens ernstig aantasten. Droog de kussens niet in een droger, maar leg deze buiten op een plek (bij voorkeur uit de zon) waar de kussens goed kunnen luchten. Dit is beter voor de levensduur en het behoud van de stof.
Wil je extra lang van je tuinkussens kunnen genieten? Neem dan een tuinkussenhoes of box waar je de tuinkussens in kan opbergen als ze niet in gebruik zijn. Te denken aan harde regen of gewoon omdat je op vakantie gaat. Zo hebben ze het minder zwaar te verduren en kan jij extra genieten van je duurzame tuinkussens!

 

Tuinkussens bij Dutch Garden

Wanneer je op zoek gaat naar mooie tuinkussens voor jouw tuinmeubelen is het belangrijk dat je een weloverwogen keuze maakt. Hoewel je zelf veel uit kunt zoeken en online kunt vinden over tuinkussens en de plus- en minpunten van de bepaalde stoffen, is het verstandig om je te laten informeren door een echte specialist. Dutch Garden in Naarden is zo’n specialist. In de grote showroom in Naarden bezitten zij een uitgebreid assortiment aan tuinkussens. Bij hen kan je terecht voor hippe en moderne buitenkussens met flitsende kleuren en patronen of mooie klassieke tuinkussens met zachte en rustige effen kleuren. Voor ieder wat wils dus! Doordat Dutch Garden een echte specialist is op het gebied van tuinmeubelen, houden zij zich hier het hele jaar mee bezig. Je kunt dus met recht zeggen dat zij iedereen van deskundig advies kunnen voorzien. Zij nemen dan ook graag de tijd voor je wanneer je langskomt in de showroom. Wanneer je niet de mogelijkheid hebt om de showroom te bezoeken kunnen zij je natuurlijk ook via de telefoon te woord staan. Daarnaast is het bij Dutch Garden mogelijk om een persoonlijke videopresentatie van het product aan te vragen, waarin al jouw vragen worden beantwoord. Kortom, service staat bij hen voorop.

 

Tuinkussens op maat

Ben je op zoek naar bijzondere en mooie tuinkussens voor jouw bijzondere tuinmeubelen? En moeten die op maat worden gemaakt? Dan is dat bij Dutch Garden ook geen enkel probleem. Zij maken buitenkussens op maat voor elk tuinmeubel. Vraag gerust eens om meer informatie omtrent de mogelijkheden.

INSTAGRAM #tuininspiratie

#tuininspiratie