Wicker tuinstoelen, hip en modern

 

Het zonnetje schijnt, het wordt langzaamaan weer heerlijk warm. Dit is hoe het voorjaar elk jaar begint. Wat is het heerlijk om hier vast aan te denken. Zie jij het alweer voor je? Om optimaal het voorjaar in te gaan is het belangrijk dat jij beschikt over de juiste tuinstoelen met bijbehorende kussens, zodat je er straks weer extra van kunt genieten. Er is een enorme overdaad aan keuzes wat betreft tuinstoelen. Zo heb je onder andere verschillende materialen waar tuinstoelen van gemaakt worden. Deze blog zal ingaan op één van deze materialen, namelijk wicker. Wicker tuinstoelen zijn echt een genot voor tuinliefhebbers. Het is dan wel belangrijk dat je de juiste wicker tuinstoelen kiest. Daar helpen we je graag verder bij met deze blog. Hopelijk wordt het zo makkelijker om een keuze te kunnen maken voor de perfecte wicker tuinstoelen.

 

Wat is wicker?

Wicker is een uit kunststof vervaardigde vezel die veel wordt gebruikt in tuinmeubelen. De vezel vertoont aanzienlijke gelijkenissen met rotan, al is deze laatste een stuk vatbaarder voor de invloeden van het weer. In de praktijk wordt er vaak voor gekozen om wicker rond een frame uit aluminium te vlechten. Dit zorgt er voor dat het meubel in kwestie over een zeer degelijke stevigheid beschikt waardoor je kunt rekenen op een uitstekende levensduur. De unieke aspecten van wicker in combinatie met aluminium zorgen er voor dat de wicker loungesets en wicker tuinsets slechts over een beperkt gewicht beschikken waardoor ze zeer eenvoudig verplaatst kunnen worden.

 

Verschillende structuren

Tegenwoordig zijn er op de markt drie verschillende soorten wicker kunststof structuren te onderscheiden, namelijk:

  • Een structuur met platte draad
  • Een structuur met half ronde draad
  • Een structuur met ronde draad

De keuze wat betreft structuur is zeer bepalend voor de uitstraling van de tuinstoelen. Een ronde draad is bijvoorbeeld niet zo eenvoudig te weven als een platte draad en dat kan al snel terug te zien zijn in het uiterlijk, maar ook zeker de prijs van de stoelen.

 

Welke maat wicker tuinstoelen past bij jou?

Om de juiste maat wicker tuinstoelen te kiezen is het belangrijk dat je goed voor ogen hebt wat je precies met de stoelen gaat doen. Gebruik je ze vooral om op te zitten tijdens het eten? Of zoek je juist een stoel om in het zonnetje te relaxen? Daarnaast is het natuurlijk niet onbelangrijk om te bedenken hoeveel ruimte je precies hebt in de tuin. Je moet er immers niet aan denken om de perfecte wicker tuinstoelen te vinden, om er vervolgens achter te komen dat ze net niet lekker passen in je tuin. Verder is het belangrijk om wicker tuinstoelen te kopen die goed passen bij je eigen  lengte en de lengte van andere gezinsleden. Zo is het voor lange mensen verstandig om wat hogere wicker tuinstoelen te kopen, terwijl kleinere mensen meer gebaat zijn bij stoelen die wat lager zijn. Tot slot is het belangrijk dat de stoelen qua hoogte goed bij de tuintafel passen, je wilt natuurlijk niet dat je net niet goed bij de tafel komt, of dat de leuning van de stoel precies tegen de tafel botst, waardoor je er niet comfortabel aan kunt eten.

 

Deskundig advies

Wanneer je op zoek gaat naar een geschikte set wicker tuinstoelen is het belangrijk om je goed te laten adviseren. Hoewel online research doen een goede start is raden wij je toch aan om je goed te laten informeren door een specialist. Een goede keuze wat dat betreft is Dutch Garden. Dutch Garden is een echte tuinmeubel specialist en heeft uitgebreide kennis van wicker tuinstoelen. Zij bezitten een zeer ruime showroom in Naarden. Hier staan allerlei wicker tuinstoelen en hier kan je deze dan ook uitgebreid testen. Kan je niet naar de showroom komen? Dan kunnen zij een persoonlijke videopresentatie voor je maken waarin al jouw vragen beantwoord worden. Kortom, ze kunnen je altijd van deskundig advies voorzien! Bovendien is het voordeel dat bij Dutch Garden al jouw wicker tuinstoelen gemonteerd geleverd worden, dit bespaard dus ook nog eens een hoop tijd en moeite!

 

Wicker tuinstoelen, gemonteerd geleverd bij Dutch Garden

Heb je je ideale wicker tuinstoelen gevonden bij Dutch Garden? Dan kun je ze gemakkelijk online bestellen. Zij nemen dan snel contact met je op en zetten je nieuwe meubels snel klaar voor hun nieuwe thuis. Zij vinden het belangrijk dat de tuinstoelen netjes en snel worden geleverd, daarom hanteren zij een full service delivery. Dit betekent dat ze na bestelling jouw wicker tuinstoelen netjes uitgepakt en gemonteerd bij je afleveren en op juiste plek installeren. Wil je weten hoe jouw gekozen wicker tuinstoelen onder jouw tafel staan of wil je de combinatie van jouw gekozen droom-tuinset in beeld gebracht hebben? Vraag dan vooral zo’n persoonlijke productvideo aan!

 

Tot slot…

Tot slot wensen wij jou heel veel succes en plezier met de zoektocht naar jouw nieuwe wicker tuinstoelen. Vergeet er vooral niet van te genieten!

INSTAGRAM #tuininspiratie

#tuininspiratie